Mesto získalo dotáciu 8,4 milióna Sk na výstavbu 23 nájomných bytov

26.05.2008 Sabinov

Lipany 26. mája (TASR) – Výstavbu obytného domu na Hviezdoslavovej ulici v Lipanoch, v ktorom sa bude nachádzať 23 nájomných bytov, plánuje mesto ukončiť najneskôr do júna budúceho roku. Podľa projektu si celá ...
\"Dotáciu vo výške 8,4 milióna Sk (270.418 eur) nám poskytlo ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja a zvyšné peniaze sme získali ako pôžičku zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB), \" uviedol pre TASR primátor Lipian Eduard Vokáľ. Keďže mesto eviduje v súčasnosti viac ako 80 žiadostí na pridelenie nájomného bytu, poslanci na minulotýždňovom zasadnutí rozhodli o vypracovaní urbanistickej štúdie miestnej časti Šejba, kde by mala bytová výstavba pokračovať. Pozemky na výstavbu v rozlohe asi 4 hektáre chcú získať od rímskokatolíckej cirkvi výmenou za nehnuteľnosť vo vlastníctve mesta. Predpokladajú, že v období dvoch rokov by v tejto lokalite mohli skolaudovať okolo 20 nájomných bytov. Za približne 15 miliónov korún (482.89O eur) plánujú v budúcom roku odkúpiť aj ďalšie pozemky v tejto časti mesta. Tie však budú určené na individuálnu bytovú výstavbu.
V rámci I. etapy individuálnej bytovej výstavby v lokalite Rovinky pripravilo mesto pre záujemcov 42 stavebných pozemkov. Na vybudovanie infraštruktúry vyčlenilo v rozpočte na tento rok čiastku 19 miliónov korún (611.660 eur). Aj napriek tomu, že náklady na 1 m2, ktoré zahŕňajú kúpu pozemku a vybudovanie inžinierskych sietí, vyšli mesto na 11OO Sk (35,41 eura), zastupiteľstvo rozhodlo o tom, že pozemky v tejto lokalite budú predávať záujemcom za 650 korún (20,93 eura) za m2.
Podľa prednostu mestského úradu Jozefa Križalkoviča je v súčasnosti odpredaných už 37 stavebných pozemkov v tejto lokalite.
 

Vyberte región